Predavanje subota 17.2. kompulzivno prejedanje - nova metoda liječenja

Pozivamo vas na predavanje nutricionistice Maje Žanko naziva „Zdravlje u svakoj veličini tijela, novi pristup liječenju kompulzivnog prejedanja.“ Predavanje će se održati u subotu 17.2.2018.u Centru BEA, Ribnjak 38 od 11 do 13 h.

Nutricionistica specijalizirana za poremećaje hranjenja predstavit će nam novu metodu rješavanja izazova emocionalnog prejedanja, koja se uspješno provodi kroz projekt "Zdravlje u svakoj veličini tijela" u Psihijatrijskoj bolnici Sveti Ivan/Jankomir. Na predavanju će biti predstavljene osnovne postavke ovog ne-dijetnog pristupa te će biti govora o njegovoj primjeni i značaju pri liječenju kompulzivnog prejedanja koje je najzastupljeniji poremećaj hranjenja.

Nerijetka posljedica kompulzivnog prejedanja upravo je i pretilost. Govoriti će se o povezanosti kompulzivnog prejedanja i pretilosti te kako ovaj holistički pristup može pomoći osobi pri uvođenju trajnih promjena koje dovode do psihofizičke ravnoteže.

Kako se intuitivno hraniti? Kako znati odabrati ispravnu namirnicu? Kako steći i održavati ravnotežu?

Gdje su u svemu tome emocije? To su samo neka od pitanja na koja će predavačica s višegodišnjim iskustvom u radu s osobama s poremećajem hranjenja ponuditi odgovore.

Također, biti će i predstavljen rad nove grupe u Centru BEA za osobe koje se bore s kompulzivnim prejedanjem.

Ciklus od 10 radionica započinje 10. travnja i odvijati će se utorkom od 17.30-19 sati u prostorima centra BEA. Maksimalan broj članova je 12, a cijena za deset susreta iznosi 300 kuna.