Predavanje u Centru za zdravlje mladih - ponedjeljak 12.3. u 18 h

Pozivamo vas na predavanja “Moje tijelo- put zdravlja” koje će se održati u ponedjeljak 12.3.2018.u Centru za zdravlje mladih, Heinzlova 62a u Zagrebu,  sa početkom u 18 h. 

Zbog vremenskih neprilika predavanje je pomaknuto sa starog datuma 28.2.na novi datum 12.3.2018. Hvala na razumijevanju.

Povodom obilježavanja Svjetskog tjedna skretanja pažnje na poremećaje hranjenja, Centar za zdravlje mladih i Centar za poremećaje hranjenja BEA organiziraju predavanja koja će objediniti medicinsko i psihoterapijsko tretiranje pretilosti i poremećaja hranjenja.

Predavačice su Nina Petričević, dr.med i Leandra Miletić Činić, dr.med i psihoterapeut.

Liječnica s velikim iskustvom u tretiranju pretilosti kod djece i mladih, Nina Petričević održat će predavanje  “Kada je debljina poremećaj prehrane?” u kojem će prikazati rad savjetovališta pri Centru za zdravlje mladih. Dr.Petričević predstavit će nekoliko slučajeva pacijenata s istom dijagnozom debljine, a sa potpuno različitim psihološkim profilom i psihološkom pozadinom debljine, te će ponuditi odgovor na pitanje kada je i u kojim oblicima debljina poremećaj jedenja i psihološki problem? 

Liječnica i psihoterapetkinja s višegodišnjim iskustvom u radu s oboljelima od anoreksije i bulimije, Leandra Miletić Činić će kroz predavanje naslovljeno  “Kako gledam, što vidim?” provesti slušatelje kroz koncept percepcije u realitetnoj psihoterapiji, te odgovoriti na pitanja: kako percipiramo sebe i svijet oko sebe, možemo li utjecati na svoju percepciju, možemo li je mijenjati te kako je realtivnost percepcije povezana sa samopoimanjem osoba koje boluju od poremećaja hranjenja.

Predavanja su namijenjena stručnjacima koji svom radu susreću oboljele od anoreksije, bulimije i kompulzivnog prejedanja, ali i pretilosti (liječnicima, psihoterapeutima, nutricionistima, psiholozima i  dr) te svima koje zanima ova tematika.

Sudjelovanje na predavanjima „Moje tijelo-put zdravlja“  je besplatno, uz obaveznu raniju najavu na info@centarbea.hr

Predavanje se održava uz potporu NZJZ "Dr.Andrija Štampar" i Ureda za zdravstvo grada Zagreba.