Nova dijeta u novoj godini?, predavanje u subotu 19.1.u 11 h

Pozivamo vas na prvo predavanje u novom prostoru Centra BEA na adresi Ilica 106.

Predavanje će se održati u subotu 19.1.2019.od 11 do 13 h, pod nazivom „Nova dijeta u Novoj godini? Kako preživjeti post-blagdanske obećavajuće dijete“ koje će održati mag.nutr.Maja Žanko.

Blagdanska prejedanja se bliže svom kraju i pitamo se što dalje. Prva misao je: “Od sutra sam na dijeti! Nema više ugljikohidrata i šećera, vrijeme je da se dovedem u red”.

Jeste li primijetili da je svake godine novogodišnja odluka gotovo uvijek vezana uz mršavljenje i kontrolu prehrane. Zašto nam je to postalo normalo i što želimo time postići?  Imaju li dijete svoj smisao i postižemo li njima uvijek željeni cilj?

Mag. nutricionizma Maja Žanko će nam na svom predavanju u Centru BEA predstaviti povijesni presjek dijetne kulture i njenog značaja kako u prošlosti tako i danas.

Također, predavačica će nam predstaviti i današnje nešto drugačije pristupe koji su usmjereni k ne-dijetnom pristupu i postizanju zdravlja. Naučeni smo razmišljati da biti mršaviji znači biti zdraviji.

Je li zdravlje proporcionalno povezano s indeksom tjelesne mase (ITM) te je li nužno biti mršav da bismo bili zdravi? Je li moguće biti zdrav i u krupnijem tijelu?  Moramo li možda zauvijek odustati od dijeta da bismo napokon bili zadovoljni i zdravi ili je ipak kontrola obroka ono sto nas čini uspješnima? Sve su to pitanja koja si uvijek iznova postavljamo te često ostajemo godinama zarobljeni u cikličkom gubljenju i dobivanju kilograma. Moguće je izaći iz začaranog kruga dijeta i emocionalnog prejedanja. Kako, to ćete čuti na predavanju!

Kao poticaj na razmišljanje uoči najavljenog predavanje pogledajte kratki film Lose some weight https://www.youtube.com/watch?v=uia5mqvTeh4

Sudjelovanje na predavanju je slobodno, uz obaveznu raniju najavu mailom na info@centarbea.hr