Webinar "Kako biti u miru sa sobom u doba nemira?", subota 16.5.u 11 h

 

Pozivamo vas na besplatno on-line predavanje Centra BEA koje će se održati u subotu 16.5.2020.od 11 do 12.30 h na platformi Zoom.

Predavačica mag.soc.ped.Ivana Kurtov govorit će o temi "Kako biti u miru sa sobom u doba nemira?". Predavanje će biti interaktivno. Predavačica će biti vidljiva na ekranu dok ostali sudionici neće biti vidljivi. Svi će moći sudjelovati pismeno, kroz postavljanje pitanja i komentare.

Prijave na predavanje odvijaju se mailom na ivanakurtov@yahoo.com. Nakon prijave, dobit ćete mail poziv na webinar.

Molim vas da se na on line predavanje prijavite do petka 15.5, kako biste na vrijeme dobili pozivnicu.

Socijalna pedagoginja Ivana Kurtov upravo se vratila sa doškolavanja iz Australije gdje je izučavala jogu kao dio holističkog pristupa u mentalnom i fizičkom zdravlju, posebice u oporavku od trauma. Evo kako sama predavačica najavljuje svoj webinar:

Što to uopće znači biti svjestan? Postalo je vrlo uobičajeno služiti se riječima kao što su svjesnost, mindfulness i često čujemo rečenice poput ''Budi svjestan'', ''Budi ovdje i sada u sadašnjem trenutku''. Ipak, takvi izrazi u iskustvu nisu jednostavni i mogu izazvati zbunjenost ili osjećaj neuspjeha što opet dovodi do samokritičnosti i odustajanja. Iako je vrlo dobro da počinjemo razmatrati prisutnost kao nešto što nam pomaže u svakodnevnom životu i kao  proces poniranja u sebe u kontekstu mentalnih poremećaja, to ne isključuje činjenicu da je to za neke vrlo težak i nejasan proces.

Cilj ovog webinara je otvoriti prostor sudionicima da otvoreno pitaju o temi prisutnosti u trenutku, a posebno u kontekstu poremećaja hranjenja. Ponekad zbog jednostavnosti izraza kao što su ''osjeti svoje tijelo'', ''budi ovdje i sada'', ''obrati pažnju na svoj dah'' izbjegavamo postavljati pitanja koja zapravo imaju puni smisao i svoje mjesto u učenju o tome te nam mogu puno toga otvoriti.

Webinar će biti formiran tako da će na početku biti predstavljeni termini kao što su svjesnost, sadašnji trenutak, zašto je bitno biti u kontaktu s tijelom i što znači biti uopće svjestan svojih misli, osjećaja i tjelesnih senzacija. Ostatak webinara bit će otvoren za vaša pitanja, komentare i bilo koje misli vezane za temu. Na kraju ćemo zajednički proći kroz jednu mindfulness meditaciju. Pozvani su svi koje ova tema zanima neovisno o iskustvu poremećaja hranjenja.