Predavanje "Slika o tijelu" ponedjeljak 11.1 u 19 h Live stream FB Centra BEA

Pozivamo vas na sudjelovanje u live stream predavanju na fb stranici Centra BEA pod nazivom "Slika o tijelu". Mlada psihologinja Katarina Prnjak javit će nam se sa dalekog Novog Zelanda gdje pohađa doktorski studij na temu razvoja mjernog instrumenta za praćenje slike o tijelu i njene povezanosti sa poremećajima hranjenja. Predavanje će se održati u ponedjeljak 11.siječnja u 19 h.

Predavanje je namijenjeno svima koje zanima što sve utječe na našu sliku o tijelu, psiholozima, psihoterapeutima i drugim stručnjacima, ali i svima koji bi željeli saznati više o ovom zanimljivom fenomenu.

Evo što Katarina Prnjak kaže o svom predavanju:

Slika o tijelu važan je faktor u razvoju i oporavku od poremećaja hranjenja. Ona predstavlja širok pojam koji obuhvaća više različitih komponenti, od kojih su najčešće nezadovoljstvo tijelom, pretjerano vrednovanje težine i/ili oblika tijela, strah od debljanja i iskrivljena percepcija vlastitog tijela. Iako se ove komponente djelomično preklapaju, istovremeno su jedinstvene po pitanju kada se tijekom poremećaja hranjenja razvijaju, koliko su česte kod osoba s i onih bez poremećaja hranjenja, te s kojim ponašanjima i ishodima tretmana su povezane.

Dobro nam došli!