Nova grupa podrške za punoljetne - program Um i tijelo ( nedjelja 22.10)

Pozivamo vas na uključenje u grupu podrške Centra BEA pod nazivom "Um i tijelo". Susreti će se održavati nedjeljom od 10 do 12 h na adresi Centar BEA, Ribnjak 38, Zagreb  tijekom 10 tjedana. Prvi susret grupe podrške "Um i tijelo" biti će u nedjelju 22.10.

U grupu se mogu uključiti osobe s poteškoćama u odnosu prema tijelu i hrani starosti 19 i više godina.

Nove članice prije ulaska u grupu molimo da zakažu termin u Savjetovalištu Centra BEA (obavezan uvodni razgovor).

Voditeljica grupe "Um i tijelo" je socijalna pedagoginja Ivana Kurtov .

Grupe se plaćaju 200 kn svih 10 susreta.

Prijave i  informacije na info@centarbea.hr

 O programu "Um i tijelo": Program "Um i tijelo" baziran je na tehnici mindfulness, usredotočenoj svjesnosti. Mindfulness uči životu u sadašnjem trenutku bez prosuđivanja, i kao terapijska tehnika primjenjiv je u mnogim životnim područjima.  Program "Um i tijelo" koristi mindfulness tehniku za osnaživanje osoba koje imaju poremećaj hranjenja, te je proveden  i znanstveno je evaluiran u Centru BEA po uzoru na strane mindfulness programe za liječenje poremećaja hranjenja (MB-EAT, DBT, ACT).  Naglasak programa "Um i tijelo" je na osvještavanju i prihvaćanju emocija, misli i tjelesnih senzacija. Također se osvještava pružanje blagosti i nježnosti prema sebi, posebice pri neugodnim emocijama.  Aktivnosti programa najviše se temelje na iskustvenom učenju. Uče se razne tehnike koje olakšavaju nošenje s problemima i zato je nastavak prakticiranja vrlo bitan pri ozdravljenju.

Glavna poruka ovog programa glasi: Sve što trebaš, svoju hrabrost, svoje suosjećanje i ljubav; sve što trebaš je već u tebi.