Vikend seminar za roditelje 23.i 24.veljače 2019

Pozivamo vas na vikend seminar pod nazivom " Umijeće voljenja- kako biti roditelj adolescenta s poremećajem hranjenja?" 23.i 24.veljače 2019. u Centru BEA od 10 do 13.30 h ( oba dana). Voditeljica seminara je psihologinja i RT psihoterapeutkinja  Nikolina Essert.

Broj polaznika je ograničen na 15, zbog interaktivnog načina rada.

Roditeljstvo adolescenta zahtjevno je zbog prirodne potrebe mlade osobe za buntom i izazivanjem autoriteta odraslih. Češće svađe, prkos, nerazumni zahtjevi... sve su to uobičajena ponašanja adolescenata na koje brojni roditelji traže odgovore kroz kazne, popuštanja, potkupljivanje, ucjene, očajavanje ili odustajanje od roditeljske uloge.

Kod roditelja mladih osoba oboljelih od anoreksije, bulimije ili nespecifičnih poremećaja hranjenja odgojni zadaci opterećeni su brigom za zdravlje kćeri ili sina. Simptomi poremećaja hranjenja miješaju se s uobičajenim adolescentnim ponašanjem testiranja granica, i nije uvijek lako prepoznati što je vezano uz negativni glas poremećaja a što je tipična mladenačka hirovitost.

U ovom vikend seminaru psihologinja i RT psihoterapeutkinja Essert pojasnit će razliku između adolescentnih ponašanja i simptoma poremećaja hranjenja, te pružiti priliku roditeljima da razviju dodatne vještine u komunikaciji s oboljelom djecom. Vikend seminar bazirat će se na interaktivnom grupnom načinu rada, i roditelji će aktivno sudjelovati u diskusijama i vježbama.

Cijena je 300 kn, plaćanje unaprijed prema izdanom predračunu. Prijave se zaprimaju od 2.siječnja 2019. na info@centarbea.hr