BEA Live: predavanje na FB "Bol Ljepote"

Predavanja Centra BEA stižu i na FB! Uključite se u prvo predavanja uživo na FB Centra BEA https://www.facebook.com/Centar-BEA-191142651017681/ koje će se održati u nedjelju 7.6.u 19 h.pod nazivom "Moram izgledati savršeno

Naše stalne suradnice mag.nutr.Maja Žanko i mag.soc.ped.Ivana Kurtov govorit će o sve većem pritisku društvenih mreža i medija prema izgledu bez mane, o vječnoj borbi s kilogramima i ''tjelesnim nepravilnostima'', o tome kako naša tijela doživljavamo kao nešto što se treba popravljati, utezati, učvršćivati, stanjivati... U nastojanjima da promijenimo izgled tijela nikada nismo zadovoljni/e, jer se nameće da tijelo uvijek mora izgledati bolje, mršavije, čvršće, mlađe, savršenije... Svakodnevnim intervencijama da tijelo promijenimo ne dopuštamo si niti na trenutak opustiti se. Znači li da ako se opustimo da zapravo pokazujemo našu slabost, naše mane i naše nedostatke?

Često smatramo da će tek kada budemo izgledali dovoljno savršeno, naš život postati vrijedan življenja i mi ćemo konačno zaslužiti sreću i ljubav. Ivana i Maja zajedno s vama pokušati će se kritički osvrnuti na izvor i razloge radi kojih nam takve poruke dolaze i zašto ih tako olako upijamo.

Kao stručnjakinje specijalizirane u radu s osobama s poremećajima hranjenja ali i kao žene koje i same imaju iskustvo odrastanja i življenja u medijski opterećenom svijetu, govorit će o tome kako razviti širi pojam o sebi, tijelu i osjećajima te približiti mogućnost i iskustvo samoprihvaćanja.

Sudjelovanje u predavanju možete ostvariti jednostavno, putem praćenja fb stranice Centra BEA u nedjelju 7.6.u 19 h. Predavačicama možete postavljati pitanja i komentirati njihov nastup u realnom vremenu. Predavanje je namijenjeno ženama svih uzrasta, sa ili bez iskustva poremećaja hranjenja.