Online predavanje "Samoozljeđivanje djece i mladih", utorak 28.9.u 18 h

Pozivamo vas na online predavanje dr.med. Ljubice Paradžik, dječje i adolescentne psihijatrice pod nazivom "Samoozljeđivanje djece i mladih" koje će se održati u utorak 28.9.2021.u 18 h.

Predavanje će biti emitirano na fb Centra BEA, i svi zainteresirani će predavačici moći postaviti pitanja u formi fb komentara.

 

Samoozljeđivanje je bolna tema koja izaziva različite reakcije okoline, od osude i okrivljavanja, do straha od fatalnih posljedica. Osobe koje se samoozljeđuju ponekad same ne znaju objasniti svoje ponašanje, te izbjegavaju tražiti pomoć budući da često nailaze na stigmu i odbacivanje.

Samoozljeđivanje prati različite psihičke poteškoće, te postoje više vrsta ovakvih ponašanja. Dr. Paradžik će iz svog bogatog iskustva  te na temelju znanstvenih spoznaja o autoagresivnim ponašanjima djece i mladih, pojasniti ovo područje, i pomoći stručnjacima i laicima da unaprijede svoje razumijevanje samoozljeđivanja.  

O samoozljeđivanju je važno govoriti, te educirati roditelje i same mlade osobe, kako bismo s jedne strane izbjegli paniku i odbacivanje oboljelih osoba, a s druge strane kako bi roditelji i bližnji prepoznali rizike i znali pružiti sigurnost i potporu oboljelima.

dr.Ljubica Paradžik, dječji i adolescentni psihijatar