Predavanje Mime Simić o vlastitom iskustvu poremećaja hranjenja 25.veljače

Pozivamo vas na predavanje "Izlazak iz ormara: važnost komunikacije o poremećajima hranjenja" poznate književnice, filmske kritičarke i aktivistkinje Mime Simić. Predavanje će se održati u subotu 25.2. od 11 do 13 h u Centru BEA, Ribnjak 38.  Mima Simić govorit će o vlastitom dvanaestogodišnjem iskustvu poremećaja hranjenja u vrijeme kad za nj nije postojao jezik, dijagnostika ni terapija. Govorit će o tome koliko joj je u izlječenju pomogla analiza medija, filmova, kulture, seksualnosti i brojnih drugih društvenih fenomena putem kojih se – svjesno i nesvjesno – oblikujemo, duhom i tijelom. Mima Simić je sada dobro a svojim iskustvom sa poremećajima hranjenja i predstavljanjem svoga puta izliječenja želi pomoći drugima koji pate od poremećaja hranjenja.

Sudjelovanje na predavanju je besplatno uz obaveznu raniju prijavu mailom na info@centarbea.hr

 

Čestitamo vam Svjetski tjedan skretanja pažnje na poremećaje hranjenja koji se svake godine oblježava zadnjeg tjedna u veljači.

Ove godine od 22.2 do 5.3.pripremili smo niz zanimljivih događanja:

22.2. stručna tribina "Zaposlene žene i poremećaji hranjenja", NZJZ Dr.Andrija Štampar 12 - 14 h

24.2. Rijeka psihologije - 2 radionice o prevenciji poremećaja hranjenja u Rijeci; predavači-  suradnici Centra BEA mag.psih.Lejla Talić  (17 h FFRI) i apsolvent psih.Dario Antić (18h FFRI) Rijeka psihologije 2017. - program.pdf

25.2. "Izlazak iz ormara: važnost komunikacije o poremećajima hranjenja" Mima Simić, Centar BEA Zagreb 11 h

25.2. "Jedi, voli, živi" radionica nutricionistice Maje Žanko i pedagoginje/ psihoterapeutkinje Tončice Šiškov;  Centar BEA Zagreb 17 - 19 h;  prijave na toncica.siskov@gmail.com

3.3. Poezija u Kavezu za BEAu! - večer poezije u klubu Kavez, Zagreb  20 h

5.3. Humanitarni koncert "Tisuću žica" Hrvatski orkestar harfi, KD Vatroslav Lisinski 17.30 i 20 h; prihod namijenjen Dnevnoj bolnici za poremećaje prehrane pri Psihijatrijskoj bolnici Sveti Ivan/ Jankomir; organizacija klub Zonte; ulaznice u slobodnoj prodaji.